JavaScript Dropdown Menu Demo
Besplatna info linija 080 020 247
O nama

SPRIND d.d. (Sarajevska Prehrambena Industrija) je kompanija osnovana 1982.godine i sa godišnjom proizvodnjom preko 6.000 tona, danas predstavlja jednog od najvećih proizvođača prehrambenih proizvoda u Bosni i Hercegovini. U svojoj osnovnoj djelatnosti SPRIND raspolaže najsavremenijom opremom za proizvodnju svih vrsta hljeba i peciva, polugotovih duboko zamrznutih jela na bazi lisnatog i kvasnog tijesta, jufki, pita, sendviča i slastičarskih proizvoda. Prilagođeno specifičnim potrebama te različitim ciljnim grupama, naši pekarski proizvodi dostupni su kao gotovi (svježi) proizvodi te kao polugotovi, duboko zamrznuti proizvodi.

SPRIND d.d. upošljava 250 radnika, a pored proizvodnih djelatnosti raspolaže vlastitom maloprodajom te savremenim voznim parkom.

SPRIND je kompanija koja svoje poslovanje bazira na vrhunskom kvalitetu proizvoda i usluga kroz dosljednu primjenu smjernica i zahtjeva međunarodno priznatih sistema i normi upravljanja kvalitetom - ISO 9001:2008 i HACCP, što omogućava veću transparentnost i efikasniji nadzor i upravljanje svim proizvodnim procesima. Svi proizvodi su pod stalnim nadzorom i strogom kontrolom relevantnih institucija, ustanova i inspekcija.

Kvalitet sirovina je osnovni preduslov za vrhunski kvalitet naših proizvoda, tako da se pri nabavci odabiru najkvalitetnije sirovine, koje po svim evropskim i svjetskim standardima zadovoljavaju najviše tehnološke i zdravstvene zahtjeve.

Visok kvalitet sirovina, dosljedna primjena sistema upravljanja kvalitetom, savremena proizvodna tehnologija, dugogodišnje iskustvo ali i vrhunsko umijeće naših stručnjaka preduslov su i garancija ispunjenja osnovne misije našeg preduzeća - proizvoditi i kupcima nuditi pekarske proizvode vrhunskog kvaliteta. 

© 2009 SPRIND d.d. Sarajevo | legal rights | Site priredio Team Consulting