Novosti

Saznajte nešto više o nama i našim djelatnostima

Podijeli

Sprind d.d. Sarajevo uveo najnoviji IFS FOOD standard za kvalitet i sigurnost hrane

Bosanskohercegovačka prehrambena industrija Sprind d.d. Sarajevo uspješno je usvojila IFS FOOD – međunarodni standard za kontrolu kvaliteta i sigurnosti prehrambenih proizvoda. Sprind se na ovaj način pridružio velikoj svjetskoj porodici proizvođača hrane čiji je imperativ ispuniti sverastuća globalna očekivanja i zahtjeve potrošača, a koji su primijenili ovaj jedinstveni Standard za kontrolu kvaliteta i sigurnosti prehrambenih proizvoda.

IFS FOOD garantira sistemsko praćenje i osiguranje kvaliteta u svim segmentima poslovanja prema zahtjevima normi standarda, potvrđuje upravljanje kvalitetom prema najvišim i najstrožijim
svjetskim standardima za higijensko i zdravstveno – sigurno upravljanje prehrambenim proizvodima, jedinim koje poznaje EU. Proces certifikacije provela je certifikacijska kuća TÜV Croatia d.o.o. – TÜV Nord Group.

sprind3

“Uvođenjem IFS FOOD standarda značajno smo podigli razinu konkurentnosti naših brandova na tržištu, kako na domaćem tako i na inozemnim tržištima. Idemo u korak s vremenom i na ovaj način smo pokazali koliko nam je stalo do kontinuiteta unaprijeđenja našeg poslovanja u cilju zadovoljenja očekivanja naših potrošača. Također ovim dokazujemo našu orjentiranost na kupce, poslovne partnere, dobavljače, uposlenike, vlasnike i društveno okruženje.

Sistemom IFS FOOD dodatno smo osigurali efikasno i sljedivo upravljanje poslovnim procesima, kroz koje ostvarujemo viziju jednog od vodećih i najuspješnijih prehrambenih proizvođača za svakodnevnu potrošnju u domaćinstvima u Bosni i Hercegovini, regiji, EU, i na više kontinenata”, izjavio je Memnun Trako direktor kompanije Sprind d.d. Sarajevo. Sprind potrošačima i korisnicima svojih proizvoda i na ovaj način dokazuje sposobnost da kontinuirano proizvodi i obezbjeđuje zdravstveno sigurnu hranu, te da koristi sirovine, opremu i materijale u kontaktu sa hranom (ambalažu), potpuno sigurne sa stanovišta mogućnosti rizika kontaminacije hrane, što je svakako najbitniji element povjerenja potrošača. Sistematičnom i sljedivom primjenom zahtjeva IFS standarda, metodom za prepoznavanje relevantnih opasnosti po zdravlje, procjenom i analizom rizika, utvrđivanjem kritičnih tačaka upravljanja procesima na kojima se vrši nadzor i koje se kroz prepoznavanje rizika mogu dovesti pod kontrolu, na prepoznatljiv i efektivan način, Sprind pruža povjerenje svojim potrošačima,
obezbjeđujući kvalitet i sigurnost prehrambenih proizvoda i svih procesa realizacije usluga.

sprind2

Sprind d.d. Sarajevo spada među pekarske industrije sa najdužom tradicijom u Bosni i Hercegovini sa svojim poznatim brandovima kao što su Sprindova jufka, baklava, kadaif, hljeb, mlinci, ali i talijanska Premium pasta, pizze itd. Kompanija raspolaže najsavremenijom opremom za proizvodnju svih vrsta hljeba i peciva, polugotovih dubokozamrznutih jela na bazi lisnatog i kvasnog tijesta, jufki, pita, sendviča i slastičarskih proizvoda. Sprind godišnje proizvodi oko 6.000 tona hrane, a zapošljava više od 165 radnika, čime se svrstava među najveće proizvođače hrane u BiH. Sprind d.d. Sarajevo od 2014. godine posluje u okviru prehrambene divizije AS GROUP.